Lihakaupan tarina

Tänään, 5.10.2021 on juhlapäivä. Savo-Karjalan Lihan Lihakauppa Kuopiossa avasi ovensa ensimmäisen kerran tasan 10 vuotta sitten vuonna 2011 Kuopion Leväsellä. Muistan tuon päivän erittäin hyvin. Paljastettakoon, että meillä Koistisen yrittäjäperheellä ei ollut minkäänlaista kokemusta kaupan pidosta. “Me vaan perustettiin kauppa” tuumasi Savo-Karjalan Lihan perustajan vaimo Mari. Kauppa avattiin klo 10, joskin ovet avautuivat vahingossa jo […]

Lue lisää

Paisto-ohje porsaan ulkofilepihveille

Mureutetut porsaan ulkofilepihvit ovat yksi suosituimmista pihveistämme. Syynä lienee hyvä hinta-laatusuhde sekä muunneltavuus. Porsaan pihvejä voi nimittäin maustaa todella monin eri tavoin, koska porsaanliha itsessään  on miedon makuista. Näitä 100% kotimaisia pihvejä löydät Lihakaupoistamme Kuopiosta, sekä mm. S-ryhmän kaupoista rasiapakattuina. Tässä paisto-ohjeessa pihvit on maustettu suolalla, pippurilla sekä tuoreella valkosipulilla ja chilillä.   paisto-ohje 4 kpl mureutettuja […]

Lue lisää

Tuottajatarina: Kotona syntynyttä ja kasvatettua Pesolan pihvilihhoo

“Kotona syntynyttä ja kasvatettua Pesolan pihvilihhoo” Antti Niskanen, Pesolan Pihviliha, Runni/ Iisalmi Pesolan tilan isäntä Antti Niskanen on toeminut isäntänä jo 28 v. Ikkee on 46 v ja perheeseen kuuluu opettajavaemo ja 2 lasta. Sukupolven vaehoksen aekaan tilalla oli 100 kanaa ja puolenkymmentä mullikkata ja lammasta. Peltoo 11 ha. Usko muatallouteen kova. Vasikat tulivat teurastamon […]

Lue lisää