Tuottajatarina: Kotona syntynyttä ja kasvatettua Pesolan pihvilihhoo

“Kotona syntynyttä ja kasvatettua Pesolan pihvilihhoo”

Antti Niskanen, Pesolan Pihviliha,

Runni/ Iisalmi

Pesolan tilan isäntä Antti Niskanen on toeminut isäntänä jo 28 v. Ikkee on 46 v ja perheeseen kuuluu opettajavaemo ja 2 lasta. Sukupolven vaehoksen aekaan tilalla oli 100 kanaa ja puolenkymmentä mullikkata ja lammasta. Peltoo 11 ha. Usko muatallouteen kova. Vasikat tulivat teurastamon välityksen kaatta tae haettiin suoraan tiloilta.

Tilalla on investoituna ja piätänyt kaekki rakentoo alusta lähtiin mutta evullisesti. Navettalaajennuksija on tehty 6 kpl. Viimeisin suurin investointi oli emolehmäpihaton teko 2005. Samalla tehtiin apevarasto ja iso katettu kuivalantala. Tällä hetkellä emoja poikii kevväisin 105 kpl. Loppukasvatuksessa vajaa 150 eläintä. Välityksestä ei enää osteta vasikoita. Kesäaekaan elläimijä on n 330 kpl. Peltoo tällä hetkellä vajaa 150 ha ja pellot ovat olleet luomussa jo 15 vuotta aenakii.

 

Lähes alusta alakaen on harmittanut kun hyvä pihviliha sotkeentuu kaappojen hyllyyn ja kuluttajat eivät pääse siihen kunnolla käsiks. 7 vuojen mietinnän ja piänpyörityksen jäläkeen rupesin vuonna 2013 lokakuussa myömään kuluttajille suoraan kotona syntynyttä ja kasvatettua Pesolan Pihvilihhoo Runnilta. Sillon aattelin että ee ota jos ee annakkaa.. Tilan sijainti ee oo isojen kasvukeskusten liepeillä. Markkinoinnissa se antaa oman haasteensa ja enempi töetä tietättää mutta ee se haettoo. Myynti kasvaa koko aejan pikku hiljoo kehittyen. Savon seutu on sellasta aluetta että pienijä lihanjalostustoemijoita ee oo pilivin pimmein. Se teki asiasta helepon ja alusta lähtiin valikoetu yhteistyökumppaniks Savo-Karjalan Liha. Heijän kanssa on ollut heleppo toemia. Elläemet on lähtenä ja lihat on tullu kuten on sovittu. Uran aekana on tullut monenlaesta uutta juttua vasttan ja ongelmatilanteisiin on ratkasut löötynä ja on neuvottu aaliisti. Nykyään lihhoo liikkuu jo sen verran paljon joten yhteyvenpito on tiivistä molemminpuolin. 2.5 vuotta sitten valamistunut leekkaamo Kuopioon ol tos tärkee juttu Pesolan Pihvilihan toeminnalle. Nyt kun toeminta on hiotunut niin jäläki on laavukasta sekä toeveet kuunnellaan herkällä korvalla. Asiakaspalavelua parhaimmillaan. Sekä Pesolan Pihviliha että Savo-Karjalan Liha on tehty asiakkaita varten. Kumpikin totteuttaa asiakkaittensa toeveet ja myy laatua. Suosittelen Savo-Karjalan Lihan rahtileekkaasta yms palaveluja. Kysymällähän se selevijää. Meeltähän tämä kääp….

Tutustu tilaan tarkemmin