Paisto-ohje porsaan ulkofilepihveille
Mureutetut porsaan ulkofilepihvit
ovat yksi suosituimmista pihveistämme. Syynä lienee hyvä hinta-laatusuhde sekä muunneltavuus. Porsaan pihvejä voi nimittäin maustaa todella monin eri tavoin, koska porsaanliha itsessään on miedon makuista.
Näitä 100% kotimaisia pihvejä löydät Lihakaupoistamme Kuopiosta, sekä mm. S-ryhmän kaupoista rasiapakattuina.
Tässä paisto-ohjeessa pihvit on maustettu suolalla, pippurilla sekä tuoreella valkosipulilla ja chilillä.
paisto-ohje
4 kpl mureutettuja porsaan ulkofilepihvejä
öljyä, suolaa ja mustapippuria
1-1,5 mieto chili
3-4 valkosipulinkynttä
Ota pihvit huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Paloittele valkosipulinkynnet ja chili pieneksi.
Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää loraus öljyä.
Aseta pihvit pannulle.
Lisää joukkoon chilit ja valkosipulit.
Anna pihvien paistua kuumalla pannulla rauhassa. Käännä vasta, kun pinta on saanut todella hyvän värin. Vältä jatkuvaa kääntelyä. Lämpö saa olla koko paistoajan melko kuuma.
Aikaa pihvien paistumiseen menee yhteensä n. 10 min, eli 5 min puoleltaan.
Rouhi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan pihvien päälle.
Halutessasi voit lisätä pannulle paiston loppuvaiheessa soijakastiketta ja paholaisen hilloa.
Porsaan pihvi on kypsä, kun se on tasaisen vaalea. Ulkofilepihviä ei kannata paistaa liian kauan, koska se on niin vähärasvainen, että voi kuivua.
Tarjoa heti haluamiesi lisukkeiden kanssa!